Miten toimia, kun tuulilasiin tulee kiveniskemä?

Napsahtiko auton tuulilasiin kivi tai edellä ajavan auton renkaasta nasta? Ja nyt tuulilasissa komeilee reikä, toisin sanoen kiveniskemä!Miten tällaisessa tilanteessa kannattaa toimia, jotta kiveniskemä ei lähde leviämään ja pahimmassa tapauksessa halkaise koko lasia?

Ensiapu omasta takaa heti saman tien

Heti, kun havaitset tuulilasissa iskemäjäljen, kannattaa pysähtyä turvallisessa paikassa tien sivuun, kuivata iskemäkohta ja laittaa sen päälle kirkasta teippiä.

Saatavilla on juuri tätä tarkoitusta varten tehtyjä teippejä, mutta periaatteessa mikä tahansa vahva, kirkas teippi käy. Teipin tarkoituksena on estää lian pääsy iskemäkohdan halkeamiin, sillä tämä hankaloittaa iskemäjäljen korjausta. Jossain autoissa iskemäjälkien korjausteippi saattaa olla jopa varusteiden mukana!

Vinkki: Autossa kannattaa pitää aina mukana riepu tai paperia sekä joku soveltuva teippirulla, joita voit käyttää ensiapuna tällaisen tilanteen sattuessa.

Iskemät lasissa kannattaa korjata mahdollisimman pian

Kiveniskemissä on iso riski siihen, että lasi lähtee halkeamaan johonkin suuntaan iskemäkohdasta. Lämpötilavaihtelut lisäävät riskiä halkeamiselle esim. keväisin, kun aurinko lämmittää kylmää lasia tai mikäli tuulilasin lämmitys lähtee päälle jäisessä tuulilasissa. Nämä joskus nopeatkin lämpötilamuutokset tuovat lasin rakenteeseen jännitteitä, mikä lisää riskiä halkeaman liikkeelle lähtemiseen iskemäkohdasta.

Jos tuulilasiin on päässyt tulemaan halkeama, silloin edessä on koko tuulilasin vaihto. Ja korjausbudjetti pomppasi samalla kympeistä satasiin. Sitä riskiä ei siis kannata ottaa. 

Parhaimmillaan saat korjattua tuulilasin iskemät ilmaiseksi?

Jos sinulla on lasivakuutus, meillä on sinulle hyviä uutisia.

Lasivakuutuksen kautta voit nimittäin korjauttaa tuulilasin iskemäjäljet ilmaiseksi. Voit tuoda autosi meille ja me hoidamme tuulilasin paikkauksen sekä hoidamme asian puolestasi kuntoon vakuutusyhtiösi kanssa. 

Sinun ei siis tarvitse hoitaa mitään muuta kuin tuoda autosi meille. Kätevää, eikö totta! Entä jos sinulla ei ole lasivakuutusta?

Silloin tietysti maksat paikkauksen itse. Tämäkään ei ole kallista, sillä lasin paikkauksen hinta on meillä huollon yhteydessä 49€, erikseen suoritettuna tuulilasin paikkaus maksaa 79€. Pikkuraha siis koko tuulilasin vaihdon hinnalle, mikä on edessä siinä tapauksessa, että iskemäjälki lähtee leviämään halkeamaksi.

KERRATAANPA VIELÄ ELI MITEN TOIMIA KUN TUULILASIIN TULEE KIVENISKEMÄ?

Tee iskemäjäljen teippaus mahdollisimman nopeasti itse ja ota sen jälkeen meihin yhteyttä ja tule mahdollisimman pian tuulilasin paikkaukseen. Jos sinulla on lasivakuutus, tämä ei maksa sinulle mitään ja me hoidamme puolestasi kaiken byrokratian vakuutusyhtiön suuntaan.

Ja vaikka lasivakuutusta ei olisikaan, pikainen reilusti alle 100€  maksava lasin paikkaus estää halkeamien syntymisen ja tällä vältät useiden satasien jopa tuhansien arvoisen koko tuulilasin vaihdon.

Pikainen asioihin puuttuminen on siis tässäkin tapauksessa edullisempi vaihtoehto.