Miten estää kylmyyden aiheuttamat ongelmat autoille?

Kylmyys laittaa auton koville, mutta moni kylmyydestä aiheutuva ongelma olisi kuitenkin estettävissä varautumalla ennakkoon!

Milloin hyytyy akut, ovien lukitukset jäätyy tai lukitusjärjestelmät vikaantuu, lämmittimet lopettavat toimintansa tai tukkeutunut polttoainesuodatin tekee matkanteosta haastavaa! 

Auto on monelle tärkeä osa jokapäiväistä elämää ja matkan katkeaminen tai viivästyminen juuri kriittisellä hetkellä saattaa aiheuttaa isoja haasteita. 

Tästä syystä ennakoiminen on suurta viisautta!

Kaikista oleellisin vinkki näihin ongelmiin on siis se, että auton muistaa huoltaa määräaikaishuolto-ohjelman mukaan. Sillä taataan, että autossa on tuoreet öljyt ja nesteet, jotka toimivat myös pakkasessa kuten pitää! Lisäksi määräaikaishuollossa selvitetään akun varaustila, voidellaan lukot sekä vaihdetaan suodattimet! 

Yksi yleisin ongelma on auton akun hyytyminen. Nykyajan autoissa on runsaasti eri ominaisuuksia, jotka kuormittaa akkua. Tähän kun lisätään vielä kylmä ilma ja lyhyet ajomatkat kuluu akun varaustaso nopeammin kuin laturi sitä ehtii ladata! 

No miten sitten välttää tämä tapahtumasarja?

Tärkein asia on se, että seuraat itse akun kuntoa säännöllisesti. Jos kylminä aamuina auton käynnistäminen alkaa kuulostamaan raskaalta eikä autoon enää välttämättä syty valot tai radio, akku on luultavasti aika tyhjänä. 

Akun kunto kannattaa käydä testauttamassa sille tarkoitetulla testilaitteistolla etenkin, jos ajat paljon lyhyttä ajoa tai akulla on ikää jo lähemmäs viisi vuotta. Nimittäin akun uusiminen itselle sopivana ajankohta ennen sen totaalista tyhjentymistä on huomattavasti helpompaa ja edullisempaa, kuin pakon edessä esimerkiksi kiireisenä arkiaamuna! 

Me tarjoamme meidän kanta-asiakkaille kaksi kertaa vuodessa auton kuntotarkastuksen veloituksetta, johon sisältyy myös akun kunnon testaus! Kuntotarkastuksen avulla voit varmistaa, että autosi kestää myös talven läpi – kanta-asiakkaaksi pääset liittymään täältä!

Hyvä vaihtoehto on asennuttaa autoon ylläpitolaturi, varsinkin jos sinulla on talvikaudella paljon lyhyitä kaupunkiajoja, webaston eli polttoainetoimisen lisälämmittimen käyttöä tai jotain muuta, joka kuluttaa akkua erityisen paljon. 

Käyttämällä ylläpitolaturia säännöllisesti voit pidentää akun käyttöikää jopa useilla vuosilla ja näin säästää pitkällä aikavälillä selvästi kustannuksissa.

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä – Suomen sääolosuhteissa JOKAINEN auto tarvitsee moottorinlämmittimen, koska moottorinlämmitin: auttaa säästämään polttoainetta, se suojaa moottoria ja lämmitetty moottori vaikuttaa myös ajoturvallisuuteen. Jos sun autosta puuttuu vielä moottorinlämmitin tai se ei toimia, otahan pikaisesti yhteyttä. Meillä onnistuu niin lohkolämmittimien asunnukset kuin myös polttoainetoimisen lisälämmittimen korjaukset!

Vuosittaisella auton huoltamisella säästyy monelta ikävältä ongelmalta!