Mitäs sinun tulee tietää matkailuauton huollosta?

Oletko lähdössä matkailuautolla reissuun? Olethan muistanut tarkistaa, että kaikki tarvittavat huollot on suoritettu ja, että auto on varmasti toimintakuntoinen?

Matkailuauton huollot on merkitty huoltokirjaan joko tietyin kilometrin välein tai ajankohdittain suoritettavaksi. Matkailuauton alusta huolletaan aina valmistajan ohjeiden mukaan. Ajoneuvon huoltokirjasta löytyy lista huolto kohteista ja ajankohdista jolloin huollot tulee tehdä. Lisäksi on tärkeää muistaa vuosittain vastaantuleva vuosikatsastus, jolloin tarkastetaan ajoneuvon liikenne kelpoisuus.

On tärkeää huomioida, että mikäli ajoneuvon vuosittaiset ajokilometrit ovat vähäisiä tai ajoneuvo on seisoo suurelta osin talvisäilytyksessä, on Suomen olosuhteet huomioon ottaen suositeltavaa huoltaa ajoneuvo vuosittain. Matkailuautojen vanhetessa niiden tarve huollolle myös kasvaa ja on selvää, että ajoneuvon käyttö sanelee jossain määrin huoltojen tarvetta. 

Mikäli matkailuauto on käytössä vain kesäsesongin ajan, paras ajankohta huollolle on keväällä ennen kesän matkailu sesongin alkua. Aika huoltoon kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin, jolloin voi varmistaa, että saat itsellesi sopivan ajan ja matkailuauton kuntoon reissuja varten. Auton huoltaminen syksyllä kesäsesongin päätteeksi voi myös viisasta, jolloin keväällä ei tarvitse suunnitella sopivaa huolto ajankohtaa, vaan reissuun pääsee heti, kun on sen aika.

Iso osa matkailuauton omistajia käyttää autoa kuitenkin läpi vuoden satunnaisesti tai säännöllisesti. Nykyaikaiset matkailuajoneuvot ovat laadukkaita ja kestäviä, koska niiden valmistuksessa käytetään säätä ja kulutusta hyvin kestäviä materiaaleja. Mutta kaikki materiaalit kuitenkin ennen pitkää kuluvat ja hoitamattomina niiden elinikä ei ole kovin pitkä. 

Meillä onnistuu matkailuauton huolto ja korjaus ammattitaidolla ja vuosien kokemuksella, korkeat halli tilat mahdollistavat huollot myös suurempien kokoluokkien ajoneuvoille. Varaa huolto täältä!